Chiel Wijstma Prijs

De Chiel Wijstma-prijs is een eerbetoon aan wijlen Michiel Wijstma die op 20 juli 2010 is overleden.

Chiel was jarenlang hoffotograaf van het Meer Jazz Festival en verzorgde ieder jaar een foto van de Meer Jazz Prijswinnaar.

Als all-round fotograaf was Chiel een goede bekende bij het bedrijfsleven. Tal van bedrijven hebben flitsende reportages en reclamefotografie aan hem te danken. Ook de gemeente maakte graag gebruik van zijn diensten. Velen kennen Chiel als fotograaf bij het Meer Jazz Festival, de markante kleine grote man, de gehaaide fotograaf die zeer rake en de meeste treffende beelden wist te schieten. In de loop van de jaren heeft hij een enorme collectie Meer Jazz-foto's gemaakt. Tijdens de Meer Jazz Festivals prijken fraaie voorbeelden van zijn kunnen op enorme doeken in de podiumpaviljoens en op de gevel van het raadhuis.

Sinds 2010 wordt tijdens de jaarlijkse Meer Jazz Special in Nieuw - Vennep de Chiel Wijstma-prijs uitgereikt aan de fotograaf van Fotoclub Positief die naar het oordeel van de jury de fraaiste beelden heeft weten te maken tijdens het festival.

Sinds eind 2012 verzorgt Ton Hofstra Fotografie tezamen met de  leden van fotoclub Positief de beeldverslaggeving van het festival.


Design by: theFrontDoor | Webdevelopment by: Buildnet Webservices