18 november 2018, De Rustende Jager, 13:00 - 19:00

Meer Jazz Special 2018 - Voor Het Hele Gezin

Ieder najaar, op een zondag in november, organiseert Meer Jazz een ééndaags minifestival. Dit festival vindt plaats in hotel De Rustende Jager te Nieuw-Vennep en brengt u vast in de sfeer van het Meer Jazz Festival volgend jaar.

Hotel 'De Rustende jager' biedt op de Meer Jazz Special een Jazzy menu aan voor een aangename prijs.

 

13:00 - 14:00  Two Forty Second

Een basgitarist, drummer, pianist en vier blazers vormen samen Two Forty Second. Onder de professionele begeleiding van Egmond de Bruijne speelt dit zeven koppige ensemble elke dinsdag met veel plezier verschillende jazz stijlen. Nu voor het eerst voor het publiek van het Take Off Music Event. Komt dat zien en beluisteren….

 

 

 

 

14:00 - 14:45  Minka & Luuk

Minka & Luuk is een veelzijdig zang/gitaar duo dat hun eigen arrangementen speelt van een gevarieerd repertoire. Verschillende stijlen komen langs, van swingende jazzmuziek tot opzwepende pop muziek van nu. Minka Bodemann en Luuk Janssen hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie Jazz op het Conservatorium van Amsterdam en spelen nu inmiddels een aantal jaar samen op podia in binnen,-en buitenland.

 

 

 

14:45 - 16:30  Tipica Trova

Tipica Trova gaat terug naar de oervorm van de Cubaanse muziek, zoals die in de jaren ’20 en ’30 werd gespeeld door de Estudiantina-orkesten. Deze populaire studentenorkesten speelden een mengvorm van Europese dansen en Afrikaanse ritmes die via de slavernij naar het eiland waren gebracht. Zo is bijvoorbeeld de danzón de basis geweest voor nieuwe stijlen zoals de son, de cha cha, de guaracha en meer. Ook het instrumentarium van Tipica Trova is traditioneel: in plaats van conga’s en piano wordt gebruik gemaakt van barok-paukjes, de typische Cubaanse très (een soort gitaar met drie paren metalen snaren), en claves en maracas voor de verdere ritmische ondersteuning. Tegenwoordig is er op Cuba nog slechts 1 orkest dat in deze stijl speelt:Estudiantina Invasora, de band van de beroemde trompettist Inaudis Paysán. De typische lyrische melodieën van deze band met een haast ongrijpbaar luie timing van de trompet zijn een grote inspiratiebron van Tipica Trova. Frontman Jorge Martinez Galan heeft het Cubaanse muzikale erfgoed als geen ander in zijn cellen, en weet elk publiek uit de stoelen te krijgen. Wie wil dansen komt natuurlijk aan zijn trekken, maar wie alleen wil luisteren kan genieten van heerlijke ritmes, ontroerende meerstemmige zang en opwindende trompetimprovisaties.

 

17:15 - 19:00  Torello's Jive Bugs

Kings of Swing, feestelijke, honingzoete vocalen, ondersteund door wreed scheurende saxen en een ritmesectie die aanzet tot wilde acties met het lichaam: Torello’s Jive Bugs.
Deze 9-koppige band is berucht om zijn strakke jaren-veertig pakken en doordenderende shows met de beste jive, swing en rock & roll uit de jaren veertig en vijftig.

Wil je een rustige avond met gelikte klanken en lichte conversatie? Jammer dan...

De Bugs zijn ervaren rotten in de rock 'n' roll, en nemen je genadeloos mee op een ongepolijste reis vol energie!

 

WARM EN KOUD BUFFET
Uiteraard serveert De Rustende Jager vanaf 16:45 uur tot 18:15 het traditionele, bijzondere en overheerlijke Meer Jazz Buffet.
De kosten bedragen €15,00 per persoon.

De ervaring leert dat hier veel belangstelling voor is en daarom adviseren wij u tijdig te reserveren bij De Rustende Jager, telefoon 0252 62 93 33 of e-mail info@hotelderustendejager.nl.
Indien u voor 16 november via de website reserveert betaalt u €13,50 per persoon.
Ga daarvoor naar www.hotelderustendejager.nl tab evenementen&specials.
Vanaf 16 november kan men tot op de dag zelf alleen nog telefonisch reserveren en betaalt men per persoon €15,00.