27 september 2015, De Beurs

Trio Petit

Een presentatie van een nieuw trio, bestaande uit musici, die een grote binding met Meer Jazz hebben.
 
Eén van degenen die aan de wieg van de stichting Meer Jazz stond is Alex de Leeuw, bekend alsbaritonsaxofonist en – in de jazzmuziek – bassaxofonist en ook als oud-voorzitter en oud-directeur van vele Meer Jazz Festivals, Meer Jazz Café-middagen enz. enz. 
Alex legt zich sinds een paar jaar steeds meer toe tot de tenorsaxofoon.
 
Gitarist Rolf Koppijn is vooral bekend als bespeler van de tenor-gitaar in Trio Grande, huisorkest van Meer Jazz. Daarnaast is hij begenadigd bespeler van de electrische gitaar, vocalist en ook bespeler blues-mondharmonica.
 

Bassist Rob Veenhuizen kan bogen op een jarenlange nationale en internationale ervaring. Hij heeft o.a. 4 jaar gespeeld bij de Henk Meutgeert Bigband, met o.a. Rudi Brink, Slide Hampton en Toots Thielemans. Rob heeft vele malen opgetreden met Ray Kaart, Frits Kaatee, Jan Verwey, Sytze van Duin, Bert Boeren. Hij staat bekend om zijn geweldige drive en mooie solo's.
 
Trio Petit legt zich toe tot een breed repertoire van jazzstandards uit de veertiger jaren van de vorige eeuw tot heden; de prachtige stukken, van 'No more blues ' tot 'Antropology', van 'All blues' tot 'Cheek to Cheek', van 'Stardust' tot 'My Romance'.
 
Kortom, feest der herkenning! Maar op een eigen manier gebracht, met vuur, humor en muzikaliteit!!

 

 

Design by: theFrontDoor | Webdevelopment by: Buildnet Webservices