6 november 2016, De Rustende Jager, 15:30 - 21:00

Meer Jazz Special 2016 - Vocal Edition

Ieder najaar, op een zondag in november, organiseert Meer Jazz een ééndaags minifestival met maximaal drie orkesten. Dit festival vindt plaats in hotel De Rustende Jager te Nieuw-Vennep en brengt u vast in de sfeer van het Meer Jazz Festival volgend jaar juni.

Hotel 'De Rustende jager' biedt op de Meer Jazz Special een Jazzy menu aan voor een aangename prijs.

 

15:30 - 16:45  Pieter Bas

Zanger Pieter Bas Schutte, gitarist Dennis Maks en bassist Tim Brandsen hebben elkaar in de jazz gevonden. Het was muzikale liefde op het eerste gezicht. Dennis' inspirerende gitaarspel, de melodische baslijnen van Tim en het warme stemgeluid van Pieter Bas vullen elkaar feilloos aan. Hun interpretatie van klassieke jazz standards is elke keer weer anders, fris en verrassend.

Pieter Bas, Dennis en Tim spelen met de harmonische en ritmische structuur van een stuk en komen zo tot een geheel eigen uitvoering. Door hun muziek loopt een altijd zichtbare en hoorbare rode draad: plezier. Plezier in het muziek maken en plezier om het publiek mee te nemen in hun muzikale avontuur.

Pieter Bas Schutte – vocals
Tim Brandsen – bas
Dennis Mack – gitaar

 

17:15 - 18:30  Judith Nijland

A JAZZ TRIBUTE TO ABBA

ABBA en Jazz? 

Waterloo, Dancing Queen of Voulez-vous. Bekend en soms zelfs wat te vaak gehoord. Maar Waterloo als jazzballad? Money, money money in swing? 

Jazz-zangeres Judith Nijland durfde het aan en deed samen met haar band een greep in het enorme repertoire van de Zweedse groep. Ze namen een groot aantal bekende en wat minder bekende songs onder handen. De liedjes blijven overeind, maar jazz neemt het over. 

Het resultaat is een creatief, muzikaal en verrassend jazzconcert geworden. Het publiek zal tussen verrassing en herkenning heen en weer gaan. En ABBA klinkt hierna nooit meer hetzelfde. 

Judith Nijland
Jazz-zangeres Judith Nijland studeerde aan het conservatorium in Den Haag en heeft inmiddels 5 cd's op haar naam staan. Deze cd’s werden ook op de landelijke radio met veel enthousiasme ontvangen. En natuurlijk zingt Judith het liefst zoveel mogelijk live. Zowel in Nederland als in het buitenland. Ze toerde de afgelopen jaren in Italië, Zwitserland, Thailand, Duitsland, Polen, Zweden, Amerika, Engeland en binnenkort ook in Australië.

Judith Nijland - zang
Danny van Kessel – piano
Pieter Althuis – contrabas
Willem Smid - drums en percussie

 

19:15 - 21:00 Lucette Snellenburg

Lucette leeft van, maar vooral vóór de muziek. Lucette is een zeer ervaren zangeres, die haar sporen zowel in de popmuziek als in de jazz verdiende. Opgeleid aan het conservatorium (Cum Laude), onderscheiden met de Pall Mall Swing Award en al op jonge leeftijd vele malen op TV. Ze maakte deel uit van de vocalgroup Sisters, trad op met diverse nationaal en internationaal bekende artiesten, tourde met het Metropole Orkest en swingde met de WDR Bigband.

Recentelijk maakte ze een bijzondere eigen cd ‘Music and me’ waarop een selectie van dertien nummers die voor haar bijzonder zijn. De passie van een top-zangeres, soms ingetogen soms uitbundig, harmonieert perfect met de professionele en ervaren muzikanten die haar begeleiden. 

 

Chiel Wijstma - Prijs
Om 17.00 uur wordt de Chiel Wijstma Prijs voor de beste Meer Jazz-foto uitgereikt aan een van de genomineerde fotografen van Fotoclub Positief.

WARM EN KOUD BUFFET
Uiteraard serveert de Rustende Jager vanaf 18.30 uur het traditionele, bijzondere en overheerlijke Meer Jazz Buffet.
De kosten bedragen €12,50 per persoon.

De ervaring leert dat hier veel belangstelling voor is en daarom adviseren wij u tijdig te reserveren bij De Rustende Jager, telefoon 0252 62 93 33 of e-mail info@hotelderustendejager.nl.
Indien u voor 3 november via de website reserveert ontvangt u een websitekorting van €2,50 per persoon.
Ga daarvoor naar www.hotelderustendejager.nl tab acties&evenementen.
Vanaf 4 november kan men tot op de dag zelf alleen nog telefonisch reserveren en betaalt men per persoon €12,50.

 

 

Design by: theFrontDoor | Webdevelopment by: Buildnet Webservices