22 mei 2016, De Beurs, 15:30 - 18:00

Daan Kleijn Trio


Geboren in Nederland, begon Daan op zeven jarige leeftijd met gitaar spelen. Tien jaar later werd hij toegelaten op het prestigieuze “Prins Claus Conservatorium”. Daar ontwikkelde hij zijn vakmanschap, resulterende in het winnen van de “VNO- NCW Talent Award” en de “Gasterra Talent Award”. Gedurende deze periode nam Daan samen met de band “ROOS.” twee albums op en tourde door Nederland. Daarnaast speelde hij verscheidene concerten met bekende jazz artiesten als Benny Golson, Alex Sipiagin, Kenny Werner en Billy Drummond.

Na zijn afstuderen verhuisde Daan naar New York om daar zijn Master graad te halen aan de “New York University”. Dit volledig gesponsord door een beurs van het “Huygens talenten programma”.

Felle lichten, torenhoge gebouwen en een briesje die immer waait. Het is acht uur ‘s avonds en de menigte zoekt een comfortabele plek om te dineren en te luisteren naar live muziek. Een jonge man met een gitaar op zijn rug en een versterker op een karretje achter hem, zoekt zijn weg door de drukte op “Bleecker street”. Vier jaar geleden is hij de Atlantische Ocean overgestoken om zich te vestigen in het centrum van de kunst en muziek, New York City. Vandaag is hij onderdeel van dat centrum en in een kleine haast op weg naar zijn optreden in een van New York’s mooie jazzclubs.

 

Design by: theFrontDoor | Webdevelopment by: Buildnet Webservices