13 maart 2016, De Rustende Jager, 15:30 - 18:00

Regionale Talentenmiddag

Er zijn veel getalenteerde muzikanten actief in de regio Haarlemmermeer en daarbuiten. Op deze middag geeft Meer Jazz hen het podium en nodigt iedereen uit om mee te genieten van hetgeen deze muzikanten het allerliefste doen. Voor een enthousiast publiek zelf optreden en laten zien wat ze op muzikaal gebied hebben bereikt. Komt dat horen! 


Dit keer is het om 15.30 uur de beurt aan Sextet XT.

Het Haarlemse Sextet XT,  opgericht in 2005, onderscheidt zich doordat het in zijn repertoire kiest voor minder voor de hand liggende jazzstukken die toch zeer toegankelijk en herkenbaar zijn. XT was finalist van het aansprekende Jazzfactor in 2013.
De eigen arrangementen van bandcoach/arrangeur Casper de Graaff staan garant voor een origineel en eigen geluid; Latin, en funk  invloeden vermengd met eerlijke jazz. In het repertoire stukken van o.a. The (jazz)crusaders, Robert Watson, Horace Silver, Canonball Adderly, Curtis Fuller, Kenny Dorham en Joe Henderson.

Line up:

  • Bram van Liere - Trombone
  • Ronald Schut - tenor- en altsax
  • Evert van der Sluijs - trompet
  • Ed Both - Slagwerk
  • Daniel van Santen - Bassgitaar
  • Arjen Wilms - Piano en toetsen

 

Om 17:00 speelt Marit & The Oohoos.

Als lid van Tennisclub de Kikkers in Nieuw Vennep liep Rene van Hoek (Sax) al geruime tijd rond met het idee om een bandje te starten met leden van de Kikkers. Zijn tennisteammaat Ton Pex (Drums) en Flip van Seventer (Bas) hadden daar wel oren naar, maar ze hadden ook zang nodig.

Tijdens Vennip Live in 2013 liep Rene Marit Guda (zang) tegen het lijf en meldde hij op zoek te zijn naar een zangeres voor zijn nieuwe bandje. Marit had hier wel zin in.

Aanvankelijk was de naam de Kikkers House Band, redelijk cliché maar wel herkenbaar voor met name de tennisclub. Later kwam er een toetsenist (Martin Sulman) en een gitarist (Wim Pasmooij) bij. De naam begon toen te knagen met 3 tennisleden en 3 niet tennisleden en na wat democratisch gesteggel werd de definitieve naam Marit & The Oohoos.

Ze spelen een mix van jazzy-funk/soul/blues en rock met nummers van Stevie Wonder,Amy Winhouse, Marc Broussard, Bill Withers, Adele, Sweet D’Buster, Sam Smith en vele anderen.

Ze hebben tijdens Pier-K Vennip Live alsmede Duycker Cover sessies opgetreden en proberen nu bij Meer Jazz de voetjes van de grond te krijgen.

 

Dit programmaonderdeel is mede mogelijk gemaakt door
het Rabobank Coöperatiefonds en het VSBfonds.   

 

Design by: theFrontDoor | Webdevelopment by: Buildnet Webservices