27 maart 2016, De Beurs, 15:30 - 18:00

Robbert Fossen Blues Band

Robbert is geboren in 1969 en is ongeveer 25 jaar actief als bluesmuzikant. Robbert heeft in die jaren vele optredens gedaan in binnen- en buitenland met o.a. A Crossroads Deal, Robbert Fossen Blues Band en tegenwoordig met de Fossen & Struijk Band en het duo samen met Peter Struijk. In de afgelopen jaren heb ik ook de eer gehad met een aantal blueshelden te spelen en zelfs te touren: o.a. Tail Dragger, John Primer, Magic Slim’s Teardrops, Chick Rodgers en anderen.
In 2012 ‘verving’ ik de toen zieke Magic Slim en deed een show met zijn band The Teardrops. Helaas overleed Magic Slim in februari 2013.

In 2012 won ik samen met Peter Struijk de Dutch Blues Challenge, waardoor we vervolgens in Memphis aan de International Blues Challenge mee konden doen, waar we de finale haalden. Ik won de Blues Award 2014 als beste blueszanger van Nederland en met de Fossen & Struijk Band wonnen we de Dutch Blues Award 2014 als beste bluesband van Nederland. Ik ben trots op deze ‘wapenfeiten’ en blij met wat ik bereikt heb. En ik waardeer de kansen die ik gehad heb, ook mede dankzij anderen.

Robbert treedt ook solo op en doet duo optredens met Thomas Toussaint en Dave Warmerdam.

Robbert is commissie lid het project “Blues in the Schools” van de Dutch Blues Foundation en In 2016 is hij gestart met een blues-soul-gospel project genaamd 'Memphis Soul Stew.

 

 
Design by: theFrontDoor | Webdevelopment by: Buildnet Webservices