14 februari 2016, De Rustende Jager, 15:30 - 18:00

Simone Honijk Kwartet

Simone Honijk maakt op 38 jarige leeftijd een complete “carrière switch”. Op dat moment nog werkzaam als personeelsfunctionaris besluit ze uiteindelijk haar hart te volgen, doet auditie, wordt toegelaten en start met de fulltime Bachelor opleiding Vocal Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam.
In 2005 rond ze deze opleiding met een prachtig resultaat af. Ze volgde gastlessen bij oa Greetje Kauffeld, Nancy Marano , en Deborah Brown. Deborah J. Carter was een aantal jaren haar vocal coach! Vanaf 2003 treedt Simone regelmatig op met het Simone Honijk Kwartet en gastvocaliste bij verschillende professionele jazz ensembles op diverse jazz- en cultuurpodia als ook festivals in Nederland.

Kenmerkend voor het Simone Honijk Kwartet is de vette swingfeel, de energieke uitstraling en het zeer gevarieerde (verfrissende) repertoire dat varieert in stijlen van blues, swing, bebop en ballads tot de modernere jazzstijlen.
Het warme stemgeluid van Simone Honijk plus haar eerlijke presentatie en gedurfde improvisaties worden ondersteund door een stevige (“cooking” en “steaming”) ritmesectie, bestaande uit Niek van Wiggen (drums) en Thomas W. Andersen (contabas). Dit alles wordt harmonisch zeer smaakvol begeleid door de sprankelende solos van Dirk Balthaus (piano).Design by: theFrontDoor | Webdevelopment by: Buildnet Webservices