Masterclass Gitaar

Masterclass Gitaar door Eef Albers

Meer Jazz organiseert op zaterdag 10 juni een masterclass gitaar voor gitaristen en toehoorders. Een fantastische ervaring en een bijzondere manier om extra te genieten van het 23ste TAKE OFF Music Event (voorheen Meer Jazz Festival) in Hoofddorp.

Niemand minder dan de Nederlandse gitarist Eef Albers zal de masterclass gaan verzorgen. Hij wordt bijgestaan door de muzikanten van zijn trio te weten Leon Klaassen (drums) en Frans van der Hoeven (contrabas).


De masterclass vindt plaats op zaterdag 10 juni 2017 van 13.00 tot 15.00 uur tijdens het TAKE OFF Music Event 2017 in Het Cultuurgebouw te Hoofddorp. Na een verdiende pauze volgt direct een presentatie optreden van 45 minuten in de dezelfde zaal vanaf 16.30 uur.

Aansluitend optreden
Aansluitend kunt u genieten van een optreden in twee sets van het eigen trio van Eef Albers in dezelfde zaal. Er is sowieso veel te genieten want er spelen dit weekend 73 bands op acht podia.

De masterclass inhoudelijk
Eef Albers gaat in op de zaken als: jazz en fusion solo’s, begeleiden, groove spelen, compositie en het herkennen en toepassen van verschillende stijlen. Er wordt tevens direct en gericht toegewerkt naar de slotpresentatie.

Hoe u zich op kunt geven
U kunt u inschrijven door een mail te sturen met de volgende informatie:
  • Naam / Adres / Woonplaats
  • Telefoon nummer en email adres
  • Een kort verhaaltje over uzelf en wat uw muziekervaring is
  • Een link naar een muzikale activiteit waar u aan deel neemt en/of een audio fragment van 5mb of minder


U kunt een mail met deze informatie sturen naar info@meerjazz.nl met als onderwerp: Masterclass Eef Albers.
U kunt inzenden tot 5 mei 2017. Mee doen kost €15,- per deelnemer. Er 
kunnen maximaal 10 gitaristen meedoen.

Beoordeling voor toelating
Meer Jazz organiseert op zaterdag 10 juni een speciale Masterclass Gitaar voor amateurmuzikanten (echte liefhebbers dus). Cursisten mogen basiskennis hebben van jazz en fusion muziek en improvisatie in het bijzonder. Een deskundige commissie zal samen met Eef Albers bepalen welke cursisten worden toegelaten. De selectie wordt uiterlijk 12 mei telefonisch en via de website www.meerjazz.nl bekend gemaakt. Toelating is niet overdraagbaar en als u bent geselecteerd, dan rekenen wij ook vast op uw komst.

De masterclass is toegankelijk voor publiek en u wordt dan ook van harte uitgenodigd om familie en bekenden mee te brengen, en kom vooral ook als publiek als u eventueel niet zelf geselecteerd bent. 


Eef Albers (5 april 1951) is een Nederlandse gitarist en componist. Hij maakte 4 solo cd’s, maar is met name actief als docent aan conservatoria en als gastmuzikant. Albers wordt beschouwd als één van de meest toonaangevende gitaristen en één van Nederlands belangrijkste musici. Albers gebruikt in zijn werk invloeden uit zowel blues, rock en jazz als klassieke muziek van deze eeuw en Afrikaanse ritmes. Zijn muziek is melodisch en 
harmonisch gebaseerd op Europese traditie met hieraan toegevoegd het improvisatie-element uit de jazz.

Foto Copyright: Cees van de Ven en Neil Nathan Fotography 

 
Design by: theFrontDoor | Webdevelopment by: Buildnet Webservices