Masterclass Trombone

Masterclass Trombone door Bert Boeren

Meer Jazz organiseert op zaterdag 10 juni 2017 in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam een Masterclass Trombone voor amateurmuzikanten en semi professionals. Een bijzondere manier om extra te genieten van de 23ste editie van het TAKE OFF Music Event (voorheen Meer Jazz Festival).

Het Conservatorium van Amsterdam

Het Conservatorium van Amsterdam (CvA) is het grootste en meest veelzijdige conservatorium in Nederland. Met een populatie van ca. duizend studenten, een uitstekend docentencorps, gesitueerd in het hart van Amsterdam, profiteert het CvA optimaal van het rijke Amsterdamse muziekklimaat en is het in staat Studenten op te leiden tot musici op het hoogste niveau. Het CvA biedt een breed repertoire aan afstudeerrichtingen op het gebied van klassieke muziek, jazz, oude muziek, opera, popmuziek en docent muziek. Het voornaamste doel van de jazz opleiding is om jonge & getalenteerde studenten op te leiden tot sterke, onafhankelijke en unieke muzikanten, die zowel uitvoerend, componerend als docerend hun eigen muzikale toekomst vormgeven.
Het corps trombone docenten van de jazz afdeling bestaat uit Erik van Lier, Bert Boeren, Ilja Reijngoud, Martijn Sohier, Martin van der Berg (techniek) & Jilt Jansma (techniek). Tijdens de opleiding wordt er zowel veel aandacht gegeven aan het spelen in verschillende ensembles, als het ontwikkelen van een persoonlijk geluid door de versterking van de techniek en de focus op improvisatie.


Tijdens het TAKE OFF Music Event kun je een impressie krijgen van het Conservatorium van Amsterdam, tijdens de masterclass door trombonist, en Cva-docent Bert Boeren.

De masterclass vindt plaats op zaterdag 10 juni 2017 van 15.00 tot 17.00 uur in de Jan Gras Foyer in Het Cultuurgebouw te Hoofddorp als onderdeel van het TAKE OFF Music Event 2017.


De masterclass inhoudelijk
De theoretische kennisoverdracht zal vooral gebeuren op een voor iedereen begrijpelijke manier en dusdanig dat deze toegankelijk is voor alle niveaus en leeftijden. Voor eenieder is muzikale verdieping mogelijk door een breed aanbod van oefeningen (assignments) die men thuis verder kan uitwerken. Iedereen krijgt ook individuele aandacht tijdens de masterclasses.

Een voorbeeld hierin is de "horizontal improvisation" methode die visueel begrijpelijk is voor iedereen en waarbij in eerste instantie geen kennis nodig is van akkoorden en waarbij men al binnen 1 week leert improviseren zonder dat men uitgebreide kennis nodig heeft van "scales"!.

De workshop is toegankelijk voor ieder niveau. Wel zijn de minimale eisen dat men in staat is een chromatische toonladder te kunnen spelen over minstens 2 octaven. De "skills" van het improviseren worden uitgevouwen in simpele elementen zoals: timing, notenkeuze, frasering en sound.

Ook komen er aspecten aan bod hoe je mentaal een focus legt op het improviseren. Hoe schakel je gedachten uit die er niet toe doen tijdens het muziek maken? Hiervoor zijn simpele oefeningen die ook iedereen meteen zal kunnen toepassen. Doordat het "leren" plaats gaat vinden voor en op het podium is er meteen de link "oefening en praktijk".

Hoe u zich op kunt geven
Iedereen kan deze masterclass gratis bijwonen. Als je actief met instrument mee wilt doen is het verstandig dat even van tevoren te melden bij de informatiebalie van het evenement. Van tevoren aanmelden kan via info@meerjazz.nl

Bert Boeren (1962 Vught) gold in koper blazend Nederland als een bijzonder talent. Na 3 jaar klassieke opleiding in Utrecht en 3 jaar studie onder Bart van Lier in Hilversum, deed hij op 22-jarige leeftijd zijn intrede in de Dutch Swing College band. Met die groep vaderlandse jazz-ambassadeurs is hij sindsdien wereldwijd onderweg en maakte hij tot nu toe 13 CD’s.

In 1988, het laatste jaar van zijn opleiding werd hij al benoemd tot hoofdvakdocent aan de conservatoria van zowel Rotterdam als Den Haag. Sinds 2003 is Bert hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam en sinds september 2015 in Rotterdam. Ook gaf hij masterclasses in Finland, China, Duitsland, Engeland, Hongarije, Tsjechië , Japan en Mexico.

 

 
Design by: theFrontDoor | Webdevelopment by: Buildnet Webservices