Masterclass Trompet

Masterclass Trompet door Loet van der Lee

Meer Jazz organiseert op zaterdag 10 juni 2017 een Masterclass Trompet voor amateurmuzikanten en semi professionals. Een bijzondere manier om extra te genieten van de 23ste editie van het TAKE OFF Music Event (voorheen Meer Jazz Festival).


Niemand minder dan de Nederlandse trompettist, docent en organisator Loet van der Lee zal deze masterclass verzorgen.


De masterclass vindt plaats op zaterdag 10 juni 2017 van 12.00 tot 14.00 uur in de Jan Gras Foyer in Het Cultuurgebouw te Hoofddorp als onderdeel van het TAKE OFF Music Event 2017.

De masterclass inhoudelijk
Van der Lee heeft gedurende de laatste jaren een methode ontwikkeld die zich expliciet richt op de grote groep amateurs (liefhebbers) die de blaastraditierijk is. Het legt op een sterke wijze de verbinding tussen de beleving van een amateur en een professional.

Met de slogan; ’practice does not make perfect...only perfect practice makes perfect’ gaat Van der Lee aan de hand van het boek ‘Slim trompet studeren’, in op hoe je nu het beste kunt studeren en repeteren. Wat heb je daar bij nodig, welke tips en trucs? Als het goed klinkt en goed voelt dan is het goed, maar wat is nou het goede gevoel en wat is nou het goede geluid?

Met de slogan; ‘practise while you practise’ gaat Van der Lee in op het studeren van meerdere disciplines tegelijkertijd. Hoe kan je middels een eenvoudige oefendiscipline en een goede ademhalingstechniek, het embouchure en het bereik in korte tijd sterk verbeteren?

Loet van der Lee (1968) is op 9 jarige leeftijd begonnen bij Fanfare de Vriendschap in Schoorl (NH) maar is uitgegroeid tot een internationaal bekende lead- en solotrompettist met als specialisatie lichte muziek. Hij studeerde in 1993 af aan het conservatorium van Hilversum en speelde met vele artiesten en orkesten over de hele wereld. Hij produceerde vele cd’s met combo’s, bigbands en latinjazz bands. Van der Lee verzorgd masterclasses in het binnen en buitenland en is een veelgevraagd orkestleider. Meer informatie via www.vanderleemusic.com

Hoe u zich op kunt geven

Iedereen kan deze masterclass gratis bijwonen. Als je actief met instrument mee wilt doen is het verstandig dat even van te voren te melden bij de informatiebalie van het evenement. Van te voren aanmelden kan via info@meerjazz.nl

Het studieboek ‘Slim trompet studeren’ met uitleg en oefeningen is tijdens deze masterclass voor het eerst te koop aan het podium maar ook bij de informatiebalie van het evenement.

 

 
Design by: theFrontDoor | Webdevelopment by: Buildnet Webservices