Winnaar Meer Jazz Prijs

MEER JAZZ PRIJS 2017
Mathilde Santing

Op vrijdag 9 juni reikt burgemeester Theo Wetering tijdens het TAKE OFF Music Event voor de negentiende keer de jaarlijkse Meer Jazz Prijs uit, dit keer  aan niemand minder dan Mathilde Santing.

De prijs is een fraaie met diamantjes ingelegde speld, ontworpen, vervaardigd en beschikbaar gesteld door de Vennepse juwelier‑diamantair Paul van ’t Hullenaar.

De burgemeester reikt hem ieder jaar uit als eerbetoon aan een jazzmusicus die zijn of haar sporen ruimschoots heeft verdiend.
Foto: Robert Joore - fotobureau R&M Joore

Imposante carrière
Dat Mathilde Santing die sporen heeft verdiend - dat is buiten kijf. Tijdens haar imposante carrière ontving ze drie Edisons, een Gouden Harp, er zijn twee documentaires aan haar gewijd en ze had hitscores als Wonderful life en Beautiful people.

Al heel vroeg, als meisje van elf, vielen haar bijzondere stem en haar talent op. Nog voor haar zestiende verjaardag kreeg ze een platencontract aangeboden – dat ze vervolgens om artistieke redenen afsloeg. Inmiddels heeft Santing ruim twintig albums op haar naam staan, ze heeft meer dan tien radio- en tv-optredens met het Metropole Orkest gedaan. Tweemaal heeft ze, daartoe uitgenodigd, met de vermaarde Amerikaanse zanger, gitarist, producer Todd Rundgren op het podium gestaan, ze speelde in de musicals Joe en The Wiz. 


Goede keus
Mede door pianist Peter Beets is ze zich op het jazzrepertoire gaan storten. Tenslotte leent de stem van de veelzijdige Mathilde Santing zich ook voor dat genre uitstekend, zo goed zelfs dat ze nu voor de door veel musici fel begeerde Meer Jazz Prijs in aanmerking komt.

Haar programma tijdens het TAKE OFF Music Event is geheel gewijd aan de Canadese singer‑songwriter Joni Mitchell, evenals haar laatste – alom geprezen - album ‘Both Sides Now’. Dat is ook de naam van haar nieuwe show.

De vele liefhebbers weten dat Mathilde haar publiek bepaald niet zal teleurstellen. Meer Jazz heeft een prima keus gemaakt door Santing de Meer Jazz Prijs toe te kennen.

Vocalisten die eerder de Meer Jazz Prijs in ontvangst mochten nemen zijn Rita Reys, Greetje Kauffeld, Denise Jannah, Edwin Rutten en Lils Mackintosh. Bij de instrumentalisten staan namen als Jean ‘Toots’ Thielemans, Scott Hamilton, John Engels, Louis van Dijk, Ferdinand Povel en Ack van Rooijen. Kortom: ook in dit opzicht verkeert Mathilde Santing in goed gezelschap. 

 

Design by: theFrontDoor | Webdevelopment by: Buildnet Webservices