Winnaar Meer Jazz Prijs 2019

Fay Claassen

De Meer Jazz Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een nationale of internationale musicus die ruimschoots zijn sporen in de jazzsector heeft verdiend en een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de jazz in het algemeen. De winnares van de prijs in 2019 is de Nederlandse zangeres Fay Claassen.

 

Deze drievoudig Edisonwinnares Fay Claassen behoort tot de top van vocalistisch Europa.Een optreden van (de Nederlandse in Keulen wonende) Fay Claassen is een belevenis om nooit te vergeten. Haar timing, muzikale dictie en zeggingskracht zijn ongeëvenaard. Zij treedt regelmatig op met Cor Bakker, met de Beets Brothers en in oktober toert ze met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Grootheden als Bob Brookmeyer, Vince Mendoza en Michael Abene hebben op hun verzoek voor haar gearrangeerd. Niet voor niets zijn ook toporkesten als de bigband van de West Deutsche Rundfunk en het Metropole Orkest verguld met gastoptredens van deze zangeres.

Het Amerikaanse  jazzmagazine „CADENCE“ vat de waardering kernachtig samen met: “Fay Claassen is to singing what Audrey Hepburn was to the movies: elegant and graceful“.


Tijdens dit concert ontvangt zij d
e Meer Jazz Prijs 2019 uit handen van loco burgemeester van de Haarlemmermeer A. Ruigrok.

U luistert naar een concert van Fay met haar Quartet. Dat is een echte ‘all star’ bezetting bestaande uit Fay Claassen - zang, Karel Boehlee - piano, Erik Rutjes - gitaar en Boudewijn Lucas – bas.

Website: https://www.fayclaassen.com
Facebook: https://www.facebook.com/fayclaassen
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=d1zh_a-wdbI