Codarts Big Band

Componist Jesse Passenier (1985) – winnaar van de Rogier van Otterloo Award 2017 – schreef acht composities speciaal voor jazzgitaarheld Reinier Baas (1985). Nu herneemt de Codarts Big Band dit project met solowerk van Yiwen Fang, een veelbelovende gitaarstudent van Reinier Baas.

Wees er klaar voor kopje onder te gaan in een rijk met ongrijpbare en mythische wezens, weelderige hemelse tuinen en magische mysteries. Angstige vluchten, liefdevolle ontmoetingen, je vindt het allemaal in How Flora and Fauna Became Friends.

Passenier baseerde de composities op kindertekeningen die werden gemaakt tijdens een workshop bij Cultura Nova Festival 2017. Dat begon met de vraag: “Hoe werden Flora en Fauna Vrienden?” De muziek van die dag introduceerde het kleine bloemwezentje en de faun, waarna de kinderen het overnamen – zij tekenden papier na papier vol met steeds meer en gekker wordende verhaallijnen. Iedere dag voegde Passenier nieuwe muziek toe, weer gebaseerd op de tekeningen van de afgelopen dag, en zo kwam in acht volle workshopdagen dit fantasierijke verhaal tot stand!

 

https://www.codarts.nl/vooropleiding-muziek/young-talent-orchestra