West Coast Big Band

De West Coast Big Band is een echt jazz ensemble met een avontuurlijk en swingend bigbandrepertoire. Dit bestaat uit een mengsel van klassiekers van Count Basie en Duke Ellington, uitdagend repertoire van Bill Holman, Thad en Quincy Jones en werk van jonge Nederlandse arrangeurs. De West Coast Big Band staat onder leiding van Nils van Haften. 

De West Coast Big Band stelt zich ten doel om nieuw repertoire van Nederlandse bodem beschikbaar te stellen aan alle bigbands in Nederland. Om dit doel te bereiken heeft de band 3 projecten gerealiseerd: All Dutch, More Dutch en Nieuw Dutch. 

De West Coast Big Band is een geziene gast op Jazz festivals en wordt regelmatig gevraagd als begeleidingsorkest van vocale en instrumentale solisten. Zo heeft de band samengewerkt met grote namen uit de Nederlandse jazz wereld, zoals Benjamin Herman, Piet Noordijk, Ferdinand Povel, Ilja Reijngoud, Jarmo Hoogendijk, Carlo de Wijs, Martijn van Iterson en de vocalisten Greetje Kauffeld, Edwin Rutten, Soesja Citroen, Denise Janah en Ronald Douglas.

 

http://www.westcoastbigband.nl/


Design by: theFrontDoor | Webdevelopment by: Buildnet Webservices